Opis grupe

Napojnice su grupa dokumenata i izvještaja za obradu napojnica.

Evidentiranje i fiskalizacija napojnica po računima koji su izdani iz programa Synesis vrši se dokumentom Napojnica.

Računi koji su izdani putem programa SynesisPOS fiskaliziraju se također kroz program SynesisPOS, a rekapitulacija primljenih i fiskaliziranih napojnica (programa SynesisPOS) evidentira se putem dokumenta Napojnice – POS.

Dokument Zaduženje napojnice provodi zbirno evidentiranje i knjiženje svih primljenih napojnica, tako što automatski učitava podatke o napojnicama iz dokumenata ‘Napojnica’ i ‘Napojnice-POS’. Knjigovodstveni servisi, koji sami ne rade fiskalizaciju napojnica, nego samo knjiže njihov promet, ovim dokumentom mogu ručno upisivati ukupan promet napojnica na temelju podataka koje dobivaju od klijenata.

Dokumentom Isplata napojnice radi se raspodjela primljenih napojnica po primateljima, i prati se njihov ukupni godišnji promet, radi pravilnog obračuna eventualnog poreza na napojnice.

Dokumentom JOPPD prijavljuju se obračunate i isplaćene napojnice prema OIB-u primatelja.

Korisnici modula Platni promet, u tom modulu će pronaći dokument ‘Nalog za isplatu napojnica’, kojim se mogu automatski izraditi platni nalozi za isplatu napojnica i eventualnog poreza na napojnice.

Detaljnije informacije o pojedinim dokumentima nalaze se u F1:pomoć svakog od dokumenata.

Napojnice

60,00  s PDV-om

Kategorija: